Zoeken

Kazerne in beeld

Via deze pagina willen wij u een beeld geven hoe onze kazerne eruit ziet. Van de kantine tot de remise, u ziet het allemaal.

Lees meer...
06-10-2012 kwaliteitstesten Brandweerzorg Plus (foto's)

Op zaterdag 6 oktober hebben er twee teams van ons korps mee gespeeld bij de regionale kwaliteitstesten Brandweerzorg Plus in Valkenswaard. In zeven klassen wordt er gestreden om de bekers door in totaal circa 45 teams uit onze regio. Brandweer Asten heeft meegedaan in klasse 1 en klasse 4. De 'plus' zit in het feit dat er meer kan of gaat worden ingezet dan alleen één TS. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een HV, hoogwerker of tweede TS.

Asten 1 in klasse één speelde met OvD. Zij kregen een incident te behandelen waarbij een collega brandweerlid in nood was geraakt door een gasexplosie bij een brand. Bij hun inzet moesten twee leden van de eerst aankomende TS worden gered en moesten enkele brandhaarden worden geblust. De OvD had de opdracht om de inzet de coördineren en de procedure hiervoor uit te voeren. Ons korps draaide een prima oefening en behaalde hiermee een verdienstelijke vierde plaats. Dit betekent net geen beker maar daarmee een stevig klassebehoud. Een prima resultaat.

Asten 2 speelde in klasse vier kreeg een hulpverlening te behandelen. Er was bij een bedrijfsongeval een slachtoffer onder een zware staalrol terecht gekomen. Ook was er een klein brandje ontstaan. Deze klasse bleek een dermate moeilijke inzet te hebben gehad dat bleek dat vijf van de zes teams een zogenaamde Kardinale Onvoldoende hadden gescoord waarbij een team zeer veel minpunten krijgt. Bij de prijsuitreiking kwam dit naar voren. Ondanks dit mocht de bevelvoerder van Asten 2 het podium op om een beker op te halen: een derde plaats! Net geen promotie maar toch een mooie prijs. Gefeliciteerd!

Foto's: Bram van Oosterhout

 
adultporn