Contact

Brandweerkazerne Asten:              Correspondentieadres:

Floralaan 20,                                     Postbus 242, AE Eindhoven
5721 CV Asten                              
Contactformulier

 

Zoeken

Kazerne in beeld

Via deze pagina willen wij u een beeld geven hoe onze kazerne eruit ziet. Van de kantine tot de remise, u ziet het allemaal.

Lees meer...
23-07-2022 | Jaarlijkse brandkranencontrole Afdrukken E-mail

In de gemeente Asten liggen zo'n 750 brandkranen. Deze brandkranen liggen in putjes in of langs de weg, in fietspaden, stoepen en groenstroken. Zelfs liggen er soms brandkranen bij woningen of bedrijven in de tuin. Het is natuurlijk van groot belang dat deze brandkranen te vinden zijn, te openen zijn en dat er water uit komt bij brand. 

Daarom worden in Asten alle brandkranen eens per drie jaar gecontroleerd. Dit wordt gedaan door de brandweer. Wij controleren daarom ieder jaar 1/3 deel van ons totale brandkranenbestand. Dit jaar hebben we dat gedaan op zaterdag 23 juli. In kleine groepjes gaan we dan ongeveer 250 brandkranen langs om deze te checken. 

Ook zorgen we ervoor dat we de brandkranen snel kunnen vinden door het aanbrengen van gele driehoekjes op de weg die wijzen naar de kraan. Dit jaar hebben we globaal gezien Heusden en het buitengebied van Heusden gedaan. Alle defecten worden geregistreerd en doorgegeven aan de gemeente en/of Brabant Water. Deze zorgen er dan voor dat ze gerepareerd worden.

 
adultporn