Contact

Brandweerkazerne Asten:              Correspondentieadres:

Floralaan 20,                                     Postbus 242, AE Eindhoven
5721 CV Asten                              
Contactformulier

 

Zoeken

Kazerne in beeld

Via deze pagina willen wij u een beeld geven hoe onze kazerne eruit ziet. Van de kantine tot de remise, u ziet het allemaal.

Lees meer...
26-03-2022 | Wedstrijden brandweer in Asten - UPDATE Afdrukken E-mail

De wedstrijd in Asten is voorbij! Het was een enorm succes. Tien ploegen hebben bij de waterzuivering van Waterschap Aa en Maas gestreden om de titel. Het was schitterend weer, er waren veel toeschouwers en ook de prijsuitreiking werd druk bezocht.

De ploegen hebben een oefening gedraaid met brand, redding en reanimatie. Het scenario was als volgt:
Bij de waterzuivering wordt een gedeelte gedemonteerd. Op deze dag zouden in totaal vier personen hier aan het werk zijn. Twee personen waren alvast begonnen met het klaarleggen van gereedschap op een trapje bij een silo en in een kelder/put. De bedrijfsleider was ondertussen koffie aan het zetten. Op dat moment komt de vierde collega het terrein op rijden. Hierbij wordt deze onwel. Hij rijdt met zijn auto het grindbed op waar de andere twee aan het werk zijn. Hierbij raakt hij eerst het deksel van de kelder. Deze valt dicht op het hoofd van een medewerker. Hij komt daardoor met een hoofdwond vast te zitten in de kelder.
Vervolgens komt de auto tegen de trap van de silo tot stilstand. Hierbij vliegt de auto in brand. Door de klap valt de tweede medewerker in de silo en breekt zijn been. De bestuurder moet worden gereanimeerd. 
Hierna wordt het incident gemeld en gaan de ploegen aan de slag. De bedrijfsleider wordt gebruikt als informant. 

De tien ploegen hebben de slachtoffers op diverse manieren en in diverse volgordes gered. De top drie, die ook doorgaan naar de volgende ronde, is als volgt:
1. Luyksgestel
2. Diessen (Midden-West Brabant)
3. Best

Aanstaande zaterdag, 26 maart is het zover: de ABWC wedstrijd, klasse 112, in Asten!

De hele dag strijden 9 ploegen uit onze regio en eentje uit Midden West Brabant om de hoofdprijs van deze wedstrijd. De beste drie ploegen plaatsen zich voor de vervolgronde met als doel om uiteindelijk Nederlands Kampioen te kunnen worden.

De eerste ploeg start al om 8:00 uur. De laatste om 16:20 uur. Iedere ploeg zal er, naar inschatting, tussen een half uur en drie kwartier over doen. Mocht je zin hebben om te komen kijken, dan kun je naar de brandweerkazerne (Floralaan 20) gaan. Van daaruit wordt je dan naar de juiste locatie gestuurd, ergens in de gemeente Asten. Deze is nu nog voor iedereen geheim omdat de ploegen anders informatie vooraf zouden kunnen krijgen.

Dus aarzel niet en kom langs! Het wordt in ieder geval volgens de voorspellingen heerlijk weer!

Het programmaboekje van de wedstrijd kun je terugvinden op de website van het ABWC: www.abwc.nl

 

 
adultporn