Zoeken

Kazerne in beeld

Via deze pagina willen wij u een beeld geven hoe onze kazerne eruit ziet. Van de kantine tot de remise, u ziet het allemaal.

Lees meer...
15-07-2021 | 18:00 | 053. Interregionale bijstand hoog water, Zuid Limburg Afdrukken E-mail

Om zes uur vanavond werd de volgende ploeg van Brandweer Asten verwacht om naar Zuid Limburg te gaan. De ploeg is met de dienstvoertuigen van Asten naar Meerssen gereden om daar de TS over te nemen van de eerste ploeg. Rond 19:00 was de ploeg aanwezig op de brandweerkazerne in Meerssen. Daar heeft de ploeg een briefing gehad wat de bedoeling zou zijn van de inzet van vanavond en vannacht. 

De ploeg heeft, samen met de eenheden van Leende (HV), Helmond, Maarheeze en Mierlo een groot aantal bewoners uit de woningen en ondergelopen straten gehaald en overgebracht naar de opvanglocatie. In sommige straten stond zoveel water dat de bemanning uit Asten zelfs met de brandweerboot van Meerssen door de straten heeft gevaren om mensen op te pikken.

De brandweer van Asten heeft in deze sessie zo'n 20 a 25 mensen, 2 honden en een vogel uit de woningen gehaald en overgebracht naar de opvanglocatie. Soms gebeurde dit direct met de TS en soms vanuit het bootje in de TS en daarna met het busje richting de opvang. 

Al met al was het voor de mensen van Brandweer Asten een bijzondere ervaring. Gelukkig waren de mensen die we hebben kunnen redden bijzonder dankbaar voor onze inzet.

Voertuigen: 1041 - 3241 - 2641 - 1741 - 3171 - OVD
Prio: 2
Oorzaak: overstromingen

 
adultporn