Zoeken

Kazerne in beeld

Via deze pagina willen wij u een beeld geven hoe onze kazerne eruit ziet. Van de kantine tot de remise, u ziet het allemaal.

Lees meer...
04-01-2014 | 14:00 | Nieuwjaarsreceptie Brandweer Asten!!!

Traditioneel verzorgen we in Asten op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar de nieuwjaarsreceptie. Deze stond dit jaar in het teken van drie belangrijke zaken:
1. De overdracht van Het Fordje van de gemeente naar de personeelsvereniging
2. Het afscheid en het onderscheiden van Martien van Oosterhout
3. Het stilstaan bij het jubileum van Jarno Thijs en Edwin Vogels

Waar we deze dag mee begonnen was de officiële overdracht van het Fordje van 1937 van de gemeente Asten naar de personeelsvereniging. Omdat de brandweer per 1 januari 2014 over is gedragen aan de veiligheidsregio heeft de gemeente het voertuig verkocht aan de personeelsvereniging om hem zo niet verloren te laten gaan. Dit hebben we gedaan middels een ontvangst met vuurwerk en een ludieke overdracht van de papieren van de burgemeester aan de voorzitter van de personeelsvereniging. 

Vervolgens was het tijd voor het officiële gedeelte. De burgemeester begon met het in het zonnetje zetten van de jubilarissen Jarno Thijs en Edwin Vogels. Beide waren in 2013 12 1/2 jaar lid van ons korps. Zij werden onderscheiden met een medaille, een certificaat en een bos bloemen voor de echtgenotes. 

Vervolgens was Martien van Oosterhout aan de beurt. Martien heeft in 2013 ons korps na meer dan 26 jaar verlaten. Omdat hij buiten het brandweerman zijn nog veel meer betekende voor ons korps was dit aanleiding om hem een lintje op te spelden. De burgemeester verrichte deze handeling uit naam van de koning.

Als met al was het een erg druk bezochte nieuwjaarsreceptie met de jeugdbrandweer, de actieve leden en hun gezinnen, brandweer 55 en de familie van Martien. Op naar 2014!

Foto's: Bram van Oosterhout fotografie 
adultporn