Zoeken

Kazerne in beeld

Via deze pagina willen wij u een beeld geven hoe onze kazerne eruit ziet. Van de kantine tot de remise, u ziet het allemaal.

Lees meer...
05-10-2013 | Brandweer Asten gaat voor podiumplaatsen bij kwaliteitstesten

Op zaterdag 5 oktober heeft Brandweer Asten met twee teams mee gedaan aan de Kwaliteistesten Brandweerzorg Plus in Cranendonck. Bij deze wedstrijden wordt in zes klassen gestreden om de podiumplaatsen. Bij ieder klasse geldt dat de bovenste twee promoveren en de onderste twee degraderen. Het 'Plus' houdt in dat je een klus te doen krijgt die meer inhoudt dan alleen een klein brandje of ongevalletje. Je krijgt een groter incident, bijvoorbeeld met twee voertuigen, een hoogwerker of een hulpverleningsvoertuig.

Asten 1 speelde in de hoogste klasse (1e klasse). Het incident betrof een scheepsbrand in de haven van het bedrijf Nyrstar in Budel. Het schip was geladen met 450 ton zwavelzuur. Ook was er een lekkage. In totaal moesten er drie slachtoffers gered worden en moest er nog een visser in een bootje in veiligheid gebracht worden. De brand bevond zich voor in en op het schip. De ploeg heeft een prima resultaat gehaald. De bevelvoerder mocht zich bij de prijsuitreiking op het podium melden en ging met een mooie beker van derde plaats naar huis.

Asten 2 speelde in klasse vier. Hun incident bestond uit het behandelen van een stikstoflekkage en het samenwerken met het redteam op hoogte. Ook deze ploeg kreeg dus een mooi scenario te verwerken. Eerst hebben zij het stikstoflek moeten dichten en stabiliseren alvorens zij een redding konden gaan doen van de slachtoffers. Eén van de slachtoffers moest samen met de specialisten van het redteam worden bevrijd. Uiteindelijk heeft Asten 2 een prima oefening gedraaid en is daarmee met een vierde plaats naar huis gegaan. Net niet op het podium, maar met klassebehoud ook een prima resultaat!

Foto's: Bram van Oosterhout

Foto's zijn van Asten 2

 
adultporn