19-12-2021 | 04:22 | 095. Middelbrand vrachtwagen, A67 L.31,5 | Afdrukken |

In de nacht van zaterdag op zondag mocht de TS van Asten, samen met die van Helmond uitrukken naar de A67, rijbaan Venlo-Eindhoven. Ter hoogte van hmp. 35,0 zou een vrachtwagen in brand staan. De vrachtwagen zou geladen zijn met papier. Ter plaatse bleek de vrachtwagen zo'n 3,5 kilometer verderop te staan, bij hmp. 31,5. De vrachtwagen was geladen met rollen papier en stond op de vluchtstrook. De combinatie stond geheel in brand. De chauffeur van de combinatie gaf aan dat hij onder het rijden merkte dat bij het rechter voorwiel brand was ontstaan. Hierop heeft hij zijn combinatie aan de kant gezet en heeft hij 112 gebeld. Zijn spullen heeft hij helaas niet meer kunnen redden vanwege de snelle brandontwikkeling.

Om de brand te kunnen blussen is de assistentie ingeroepen van de waterbakken van Deurne en Heeze. Nadat de brand onder controle was gebracht is een grijper ter plaatse gekomen om de lading van de oplegger te halen. Hierna is de lading verder afgeblust en afgevoerd in een viertal containers. Deze is afgevoerd naar het bergingsbedrijf in Eindhoven. Nadat de lading eraf was is de combinatie verder afgeblust en afgebroken om ook afgevoerd te kunnen worden.

Bijzonder detail is dat de brandweer van Eindhoven in de loop van de dag nog twee keer naar het bergingsbedrijf geweest is om de rollen papier verder af te blussen. De A67 is vanwege de brand enkele uren geheel afgesloten geweest.

Voertuigen: 141 - 3231 - 5282+5163 - 5084+5164 - OVD
Prio: 1
Oorzaak: vermoedelijk technisch defect