21-08-2020 | 17:09 | 106. Persoon te water, Beekstraat, Ommel | Afdrukken |

Op vrijdagmiddag kreeg de brandweer van Asten een melding van een persoon te water op recreatiepark Prinsenmeer in Ommel. Onderweg gaf de meldkamer aan dat er een persoon onder water was geraakt en niet meer boven was gekomen. Ter plaatse bleek een jongeman om hulp te hebben geroepen en gezwaaid en vervolgens onder water was geraakt. Hierna was hij niet meer gezien.

De brandweer heeft samen met een groot aantal gasten van het park door middel van twee lange rijen met mensen gezocht naar het slachtoffer. Hierbij heeft eerst het oppervlakte reddingsteam van Helmond geholpen met zoeken en vervolgens de duikers van Weert. Omdat het slachtoffer niet werd gevonden is de zoekactie overgegaan van redding naar berging. Hiervoor is de plas afgezocht met een bootje met sonar. 

Op vrijdag werd het slachtoffer helaas nog niet gevonden, ondanks hulp van o.a. de traumaheli en de heli van de politie. Omdat de zoekactie vrijdag vanwege duisternis is gestaakt werd besloten om deze zaterdag ochtend verder te laten gaan. Zie hiervoor uitruk 107. 

Voertuigen: 1041 - 1071 - 3211 - OVD - 4411 (duikers Weert)
Prio: 1
Oorzaak: onbekend