Contact

Brandweerkazerne Asten:              Correspondentieadres:

Floralaan 20,                                Postbus 242, AE Eindhoven
5721 CV Asten                              040-2203270
Contactformulier

 

Zoeken

Kazerne in beeld

Via deze pagina willen wij u een beeld geven hoe onze kazerne eruit ziet. Van de kantine tot de remise, u ziet het allemaal.

Lees meer...
17-06-2020 | 18:53 | 081. Boom op schuur gevallen, Helmkruid

Tijdens noodweer kwam voor Brandweer Asten de eerste melding binnen: een boom die op een schuur gevallen was. Onderweg hier naar toe bleken er ook diverse straten onder water te zijn komen staan. Ook was er onderweg nog een grote putdeksel midden op de weg omhoog gekomen. Deze is recht gelegd door de bemanning van de TS 1041.

Ter plaatse werd de situatie bekeken en ingeschat. De boom, welke was ontworteld, was omgevallen en hing tegen een schuur. De boom kon echter niet meer verder vallen en geen verdere schade aanrichten. De bewoner is geadviseerd hoe om te gaan met de omgevallen boom. Van hieruit werd de brandweer nog naar meerdere adressen gestuurd (zie uitruk 082 en 083).

Bij uitrukken werd bijvoorbeeld al gemeld door een collega dat er op de Berkelaar ook een boom omgewaaid was. Op dit plein lag inderdaad een grote boom. Deze vormde echter geen risico voor de veiligheid of doorstroming van het verkeer. Deze boom werd opgeruimd door de gemeente.

Voertuigen: 1041
Prio: 2
Oorzaak: harde wind en regen