Contact

Brandweerkazerne Asten:              Correspondentieadres:

Floralaan 20,                                     Postbus 242, AE Eindhoven
5721 CV Asten                              
Contactformulier

 

Zoeken

Kazerne in beeld

24-02-2020 | Prins Fer I, carnaval bij Brandweer Asten (foto's)

Op 24 november 2019 werd bekend dat brandweerman Fer Fritsen als Prins Carnaval van De Plekkers uit de hoge hoed werd getoverd. Dit betekende voor Brandweer Asten het startsein voor een bijzondere en drukke carnavalstijd. Want uiteraard kun je dat als korps niet onopgemerkt voorbij laten gaan!

De eerste contouren van wat we allemaal zouden mogen gaan doen werden al heel snel duidelijk, toen binnen een half uur na de bekendmaking, De Plekker al in het bezit was van ons. Degene die dit schilderij weet weg te halen bij de prins mag voor hem een aantal opdrachten bedenken waarmee hij de het schilderij terug kan verdienen.

Naast De Plekker was ook al vlug helder dat we ons zouden laten zien tijdens de Prinsenreceptie en tijdens de optocht. Dus de drie commissies waren geboren...

De Plekker
Prins Fer heeft een aantal opdrachten moeten uitvoeren om 'zijn' Plekker terug te kunnen verdienen. Bij iedere uitgevoerde opdracht kreeg hij een onderdeel. Met die onderdelen kon hij uiteindelijk een gasbrander in elkaar zetten. De laatste opdracht, op carnavals-zondag, was het bevrijden van het schilderij uit een blok ijs van wel 500 kilo. Daarvoor kreeg hij die brander! Maar dat ging natuurlijk lang niet snel genoeg. Uiteindelijk heeft hij met een boorhamer het ijs stuk gehakt en De Plekker terug verdiend. De opdrachten die hij gedaan heeft zijn:

  • Fer's tovershow
  • Een korfbalwedstrijd midden in het dorp tegen het team van zijn vrouw
  • Zwemmen met de gehandicapten van Kans Plus
  • De brandveilig leven - inFERno show in het dorp
  • De kleurplaat-opdracht-met-prijzen-finale

 

De Prinsenreceptie
Voor de receptie hadden we toch wel iets speciaals bedacht. Helaas hebben we dit optreden niet uit kunnen voeren vanwege het overlijden van Lieke, de dochter van onze collega Bart. Toch zijn we die dag nog wel bij de receptie geweest om Fer en zijn gezin te feliciteren. We gaan nog proberen om op een later moment het optreden over te doen. Vandaar dat we nu nog geen verdere informatie hierover kunnen geven...

De optocht
Op maandag met carnaval is in Asten de optocht. Uiteraard doen we hieraan mee! Met z'n allen hebben we gebouwd aan de wagen en gewerkt aan de kostuums. Ook de partners en een aantal kinderen hebben hieraan meegewerkt. We hebben een draaiende pop met twee gezichten gebouwd op ons Fordje: een hoveniersgezicht en een brandweergezicht. Het thema was hierbij: bij een ongeval of brand leggen wij ons werk aan de kant. 

Deze carnaval werd natuurlijk overschaduwd door het overlijden van Lieke, de dochter van Bart. We hebben als Brandweer Asten onze uiterste best gedaan om beide aangelegenheden de aandacht te geven die het verdient. Aan de ene kant het feest van Prins Fer I en aan de andere kant het verlies van Lieke. We denken dat we dit op een goede manier hebben aangepast en daarmee zowel Fer als Lieke de tijd en aandacht hebben gegeven die ze verdienen!

 
adultporn