Contact

Brandweerkazerne Asten:              Correspondentieadres:

Floralaan 20,                                Postbus 242, AE Eindhoven
5721 CV Asten                              040-2203270
Contactformulier

 

Zoeken

Kazerne in beeld

Via deze pagina willen wij u een beeld geven hoe onze kazerne eruit ziet. Van de kantine tot de remise, u ziet het allemaal.

Lees meer...
07-02-2020 | 12:11 | 011. Gaslek, Tarwe, Heusden

Net na de middag kreeg de brandweer van Asten een melding binnen van een gaslek aan de Tarwe in Heusden. Onderweg werd door de meldkamer doorgegeven dat het om een behoorlijk lek zou gaan.

Ter plaatse bleek al van een afstand dat er sprake was van een grote uitstroom van gas. Je zag het zand en het gas uit een groot gat in de grond omhoog spuiten. Na meten bleek dat er sprake was van een behoorlijke gaswolk. Hierop is in overleg met Enexis een gebied rondom het lek ontruimd. In totaal zijn 12 woningen tijdelijk ontruimd.

De brandweer heeft vervolgens in een groter gebied gemeten. In dit gebied was de geur goed waarneembaar maar was geen sprake van een gevaarlijke concentratie aan gas. Aan de bewoners waar de geur waarneembaar was is het advies gegeven om de ramen en deuren tijdelijk te sluiten.

Hierna heeft Enexis op twee plekken de afsluiter dichtgemaakt. Hierdoor was de leiding snel leeg en kon deze worden gerepareerd.

Het lek is ontstaan bij freeswerkzaamheden voor drainage.

Voertuigen: 1041 - OVD
Prio: 1
Oorzaak: freeswerkzaamheden

 
adultporn