Contact

Brandweerkazerne Asten:              Correspondentieadres:

Floralaan 20,                                Postbus 242, AE Eindhoven
5721 CV Asten                              040-2203270
Contactformulier

 

Zoeken

Kazerne in beeld

Via deze pagina willen wij u een beeld geven hoe onze kazerne eruit ziet. Van de kantine tot de remise, u ziet het allemaal.

Lees meer...
04-06-2019 | 22:15 | 043. Diverse stormschades, heel Asten, Heusden en Ommel Afdrukken E-mail

Op deze dinsdagavond was er door het KNMI een code oranje afgekondigd. Dit uitte zich in een korte storm met wind, regen en onweer. Om deze reden werd er regionaal omstreeks 19:30 uur de procedure extreem weer afgekondigd. Dit houdt in dat alle kazernes ingericht worden om lokaal de meldingen af te handelen zonder tussenkomst van de meldkamer. Om 22:15 kwam er telefonisch de eerste melding binnen van een boom over de weg. Hierna volgde de meldingen zich in gelijkmatig tempo op. In totaal kreeg brandweer Asten 14 meldingen van omgewaaide bomen, onder andere op de volgende locaties:

Heesakkerweg, Rootweg, Aaweg, Diesdonkerweg, Dijkstraat, Vegaplein, N279 en Weivelden.

De TS en HV hebben tot circa 01:00 gewerkt om alles weer veilig te krijgen. Een aantal klussen zijn ook nog overgedragen aan de gemeente. Bijvoorbeeld de boom welke omwaaide bij de parkeerplaats van het hockeyveld, welke een stroomhuisje mee uit de grond had getrokken.

Toen de voertuigen van Asten terug in de kazerne kwamen werd er nog assistentie gevraagd vanuit Deurne voor de HV (zie uitruk 044).

Voertuigen: 1041 - 1071
Prio: 2
Oorzaak: storm