Contact

Brandweerkazerne Asten:              Correspondentieadres:

Floralaan 20,                                Postbus 242, AE Eindhoven
5721 CV Asten                              040-2203270
Contactformulier

 

Zoeken

Kazerne in beeld

Via deze pagina willen wij u een beeld geven hoe onze kazerne eruit ziet. Van de kantine tot de remise, u ziet het allemaal.

Lees meer...
10-03-2019 | 14:25 | 020. Diverse stormschades, procedure Extreem Weer, Asten, Ommel en Vlierden Afdrukken E-mail

Op deze zondagmiddag gold van 14:00 tot 17:00 code oranje van het KNMI vanwege zware windstoten, tot 120 km/u. Even na twee uur bleek de meldkamer overbelast te raken met meldingen waardoor de procedure extreem weer van kracht werd. Dit betekent dat alle kazernes bezet gaan worden en dat meldingen lokaal worden ontvangen, aangestuurd en afgehandeld. De meldkamer behandelt vervolgens alleen de Prio 1 meldingen.

Voor Brandweer Asten betekende dit dat we in totaal 11 meldingen hebben behandeld, waarbij de eerste melding om 15:02 uur binnen kwam:

 • Boom over het fietspad, Elfenbank. De melding kwam telefonisch bij de brandweerkazerne binnen via een bewoner. Op het fietspad achter de Elfenbank lag een dikke boom. Omdat er andere meldingen meer prioriteit hadden werd deze melding als laatste afgehandeld. De boom is in stukken gezaagd en van het fietspad verwijderd.
 • Dak van loods gewaaid, Bluijssens Broekdijk. Achter een woning was de helft van het dak gewaaid. De brandweer kon hier niets meer doen dan alleen de situatie veilig stellen. De eigenaar van de loods is geadviseerd niet in de buurt te komen voordat de wind is gaan liggen en pas daarna met een specialist het dak verder te verwijderen.
 • Steigers omgevallen, Florapark. Bij een in aanbouw zijnde bedrijf waren de steigers omgewaaid. Omdat deze melding geen prioriteit had is deze pas later afgehandeld. Bij aankomst van de brandweer had de eigenaar de steigers al opgeruimd.
 • Boom over de weg, Keizersdijk. Nabij de Nachtegaalweg was een boom over de weg gevallen. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en van de weg verwijderd.
 • Boom over de weg, Brouwhuisweg, Vlierden. Ook hier lag een boom over de weg. Aanwonenden hadden de boom bij aankomst van de brandweer al in stukken gezaagd en naast de weg gelegd.
 • Boom over de weg, Heesakkerweg. Over de ventweg van de Heesakkerweg lag, ter hoogte van het Varendocnk college, een boom over de weg. Deze boom, welke al enkele jaren scheef stond, is door de brandweer in stukken gezaagd en van de weg gehaald.
 • Boom over de weg, Beekstraat, Ommel. Nabij Recreatiepark Prinsenmeer lag er ook een boom over de weg. Deze is in stukken gezaagd en van de weg gehaald.
 • Boom over de weg, Dijkstraat. Op de parallelweg van de Dijkstraat lag een dikke boom over de weg. Deze is door de brandweer in stukken gezaagd en van de weg gehaald.
 • Boom op woning, Palmstraat. Hier was een grote boom op een woning gevallen. De boom had gelukkig weinig schade aangericht. De aannemer van de gemeente is erbij geroepen om met een kraan de boom van de woning te halen.
 • Boom over de weg, Keizersdijk. Er kwam nog een melding binnen van een boom over de Keizersdijk. Het zou gaan om een dikke boom nabij de Dijkstraat. Ter plaatse bleek het te gaan om dezelfde melding van de boom als die de brandweer al eerder had gehad.
 • Boom op vallen, Diesdonkerweg, Ommel. Hier stond een boom op omvallen en zorgde daardoor voor een gevaarlijke situatie. De brandweer heeft de boom omgezaagd en in stukken langs de weg gelegd.