Zoeken

Kazerne in beeld

Via deze pagina willen wij u een beeld geven hoe onze kazerne eruit ziet. Van de kantine tot de remise, u ziet het allemaal.

Lees meer...
24-03-2018 | ABWC wedstijd Oirschot

Op zaterdag 24 maart heeft een ploeg van Brandweer Asten mee gestreden bij de ABWC wedstrijd, klasse 112, in Oirschot. Klasse 112 houdt in dat je ieder mogelijk scenario voorgeschoteld kan krijgen wat je vervolgens met je ploeg moet oplossen.

Het scenario van deze wedstrijd was dat er iemand bekneld was komen te zitten onder een ongevallen steiger in een slooppand. Daarbij was er ook brand ontstaan door een acetyleen snijbrander welke in het pand stond. Bijzonder detail was dat, om bij het slachtoffer te kunnen komen onder de steiger, er een deur aan de achterzijde van het pand geforceerd diende te worden. 

Bij dit scenario waren twee slachtoffers: eentje nabij de brandhaard met een hoofdwond en eentje bekneld onder de steiger.

De ploeg van Brandweer Asten heeft hierbij een verdienstelijke derde plaats gehaald en mag hiermee naar de volgende ronde richting de landelijke finale. De volgende ronde is op zaterdag 26 mei in Fijnaart (Midden West Brabant).

 
adultporn