Contact

Brandweerkazerne Asten:              Correspondentieadres:

Floralaan 20,                                Postbus 242, AE Eindhoven
5721 CV Asten                              040-2203270
Contactformulier

 

Zoeken

Kazerne in beeld

Via deze pagina willen wij u een beeld geven hoe onze kazerne eruit ziet. Van de kantine tot de remise, u ziet het allemaal.

Lees meer...

Natuurbrandgevaar

Op dit moment is het niet erg droog in de natuur. Er is geen grote kans op een, snel uitbreidende, natuurbrand, maar t�ch kan het gebeuren! Helpt u mee om het te voorkomen.

Lees meer over code groen

29-03-2018 | 18:38 | 029. Ongeval met gevaarlijke stoffen, Heer van Scherpenzeelweg, Mierlo Afdrukken E-mail

De TS van Asten werd gealarmeerd ter assistentie bij een ongeval met gevaarlijke stoffen bij het zwembad / sauna aan de Heer van Scherpenzeelweg in Mierlo. De reden hiervoor is dat post Asten een zogenaamde chemiepakkenpost is. Dit houdt in dat post Asten het specialisme heeft om ingezet te worden met deze pakken.

Ter plaatse had een medewerker zuur met chloor gemengd. Dit had een damp tot gevolg waarvan men last van de luchtwegen kreeg. Hierop is het zwembad ontruimd en de brandweer gebeld.

De medewerker, welke de damp had ingeademd, is overgedragen naar de ambulance. Na een verkenning door de brandweer bleek de situatie mee te vallen en is het pand geventileerd. Hierna konden de gasten weer terug het pand in.

Voertuigen: 1041 - 2641 - 3271 - OVD - AGS
Prio: 1
Oorzaak: mengen van stoffen