Contact

Brandweerkazerne Asten:              Correspondentieadres:

Floralaan 20,                                Postbus 242, AE Eindhoven
5721 CV Asten                              040-2203270
Contactformulier

 

Zoeken

Kazerne in beeld

Via deze pagina willen wij u een beeld geven hoe onze kazerne eruit ziet. Van de kantine tot de remise, u ziet het allemaal.

Lees meer...

Natuurbrandgevaar

Op dit moment is het niet erg droog in de natuur. Er is geen grote kans op een, snel uitbreidende, natuurbrand, maar t�ch kan het gebeuren! Helpt u mee om het te voorkomen.

Lees meer over code groen

01-03-2018 | 15:23 | 019. Sprinkleralarm, Burgemeester Frenckenstraat

Net voor half vier kwam er voor de TS 1041 van Asten een melding binnen van een sprinkleralarm bij Midas Winkelcentrum aan de Burgemeester Frenckenstraat. Bij uitruk bleek er zowel een alarm van een sprinkler als van een rookmelder binnen te zijn gekomen. Ter plaatse bleek dat er een sprinklerkop kapot gevroren was en veel wateroverlast veroorzaakte in twee winkels onder de ruimte waar de sprinklerkop zat.

De brandweer heeft samen met de BHV de installatie dicht gezet en drukloos gemaakt. Dit kon echter niet meer voorkomen dat er in een tweetal winkels veel waterschade ontstond. De brandweer heeft het advies gegeven om de stroom in de winkels af te sluiten en eraf te laten totdat de situatie weer veilig was.

Voertuigen: 1041 - 4241 - OVD
Prio: 1
Oorzaak: kapot gevroren sprinklerkop