Contact

Brandweerkazerne Asten:              Correspondentieadres:

Floralaan 20,                                Postbus 242, AE Eindhoven
5721 CV Asten                              040-2203270
Contactformulier

 

Zoeken

Kazerne in beeld

Via deze pagina willen wij u een beeld geven hoe onze kazerne eruit ziet. Van de kantine tot de remise, u ziet het allemaal.

Lees meer...
27-02-2018 | 17:06 | 017. Uitslaande woningbrand, Lienderweg

De TS van Asten werd omstreeks vijf uur gealarmeerd voor een brand in een woning aan de Lienderweg. Al voordat er werd uitgerukt werd er door collega's verteld dat het om een reële brand ging in de woonkamer. Dit werd bij uitruk bevestigd door de meldkamer. Onderweg werd door de politie bevestigd dat dit ook zo was. Bij het inrijden van de straat was er al een flinke rookontwikkeling waarneembaar. Enkele meters voordat de TS ter plaatse was sloegen de vlammen uit de voorpui.

Vanwege de hevigheid van de brand en de rookontwikkeling is er opgeschaald naar middelbrand en om een hoogwerker gevraagd. De TS van Asten heeft de brand geblust met twee stralen hoge druk. Het voertuig van Someren heeft de eerste en tweede verdieping verkend en de naastgelegen woning geventileerd. De hoogwerker heeft het dak van de woning gecontroleerd. Er was gelukkig geen sprake van een doorslag naar het dak of naar de buren.

Door de brand heeft de woning grote schade opgelopen. In de twee woningen ernaast is rook binnen gekomen. De bewoonster is door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Nadat de brand geblust is, is het pand overgedragen aan Salvage namens de verzekering en aan de woningbouwstichting als verhuurder van de woning.

Voertuigen: 1041 - 4241 - 3251 - OVD
Prio: 1
Oorzaak: onbekend